stuur ons een whatsapp!

Overwaarde verzilveren op AOW leeftijd

Voor senioren zijn er tegenwoordig diverse mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten, zelfs met een bescheiden inkomen.

  • U kunt een aflossingsvrije hypotheek afsluiten met ruimere leennormen
  • U kunt de overwaarde van uw huis verzilveren met een overwaarde/verzilverhypotheek
  • De goedkoper wonen hypotheek biedt u de mogelijkheid een ander huis aan te kopen met ruimere leennormen

 

Aflossingsvrije hypotheek met ruimere leennormen

Ook als u al met pensioen bent, komt u mogelijk nog in aanmerking voor een hypotheek. Steeds meer geldverstrekkers hanteren ruimere leennormen voor ouderen, waardoor u meer kunt lenen. Het is echter belangrijk dat er voldoende overwaarde is zodat er geen restschuld ontstaat bij overlijden. Het vrijgekomen geld kan ook worden besteed aan een schenking voor kinderen/kleinkinderen, waarmee u de toekomstige erfbelasting vermindert.

 

Overwaarde hypotheek/Verzilverhypotheek

Als het pensioeninkomen te laag is voor uw financieringsbehoeften, kunt u ervoor kiezen om de overwaarde van uw huis te onttrekken middels een verzilver/overwaardehypotheek. Dit kan via een eenmalige of maandelijkse uitkering. De rentelasten worden bijgeschreven op de uitstaande hypotheekschuld waardoor u geen maandelijkse hypotheeklasten heeft. De maximale hypotheek wordt gebaseerd op uw overwaarde en uw leeftijd.

 

Goedkoper wonen hypotheek

Steeds meer banken bieden u de mogelijkheid om een nieuwe hypotheek af te sluiten op basis van ‘werkelijke lasten’ zolang de nieuwe maandlast gelijk blijft of lager is dan de huidige maandlast. Dit vergroot de kans om het gewenste bedrag te kunnen lenen.

Afhankelijk van de huidige rentelasten en hypotheekvorm(en) kan de goedkoper wonen hypotheek ook gebruikt worden voor doorstromers naar een volgende koopwoning. Een goedkoper wonen hypotheek betekent niet altijd dat de nieuwe hypotheek lager moet zijn dan de huidige hypotheek. Als uw nieuwe rente lager is dan de huidige contractrente, kan de nieuwe hypotheek een hogere schuld hebben en tevens een lagere maandlast. In dit geval kan deze regeling een uitkomst bieden. Ik vertel u graag meer over de mogelijkheden!

‘Wij zijn makelaar’

Waardecheck

offerte aanvragen

bereken hypotheek

Bereken energielasten

vlogs