stuur ons een whatsapp!

Taxeer uw woning

Wanneer u van plan bent om een woning te kopen, vraagt de geldverstrekker in de meeste gevallen om een taxatie, uitgevoerd door een erkend taxateur. Als ervaren taxateur in de regio Voorhout, Oegstgeest, Sassenheim, Katwijk, Leiden en Rijnsburg voeren we regelmatig taxaties uit voor diverse uiteenlopende redenen. Zo is een taxatierapport nodig voor het sluiten van een hypotheek, het financieren van een verbouwing of wanneer u van plant bent uw huis te koop aan te bieden.

Voor een gevalideerd taxatierapport vanuit het validatie-instituut NWWI bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken over de benodigde certificaties en diploma’s om een officiële taxatie voor u uit te voeren. Dankzij onze brede scholing kunnen we u zowel op financieel, als op bouwkundig niveau te woord staan.

geurts makelaars woning taxeren

Wat houdt de taxatie van een woning in?

Een woningtaxatie is bedoeld om hypotheekverstrekkers een beeld te geven van de huidige getaxeerde waarde van uw woning. De taxateur komt bij u langs om deze waarde vast te stellen. Alle kenmerken die effect hebben op de waarde van het huis worden in het rapport meegenomen.

Als erkend taxateur hanteren wij een uniform taxatiemodel. Hierdoor is de kwaliteit gegarandeerd en is het aan te leveren taxatierapport volledig gevalideerd. Met dit rapport kunt u een hypotheekaanvraag doen of een hypotheek oversluiten. Het is echter goed om te weten dat een taxatierapport niet ouder mag zijn dan 6 maanden op de datum van het bindende aanbod voor de hypotheek.

Tijdens de woningtaxatie nemen we de woning op. Zo meten we de afmetingen van alle kamers en maken we foto’s ter indicatie. Vervolgens werken we het rapport stapsgewijs uit en beschrijven we de sterke en zwakke punten van de woning. Dan wordt het taxatierapport voorgelegd aan het NWWI en wacht ons een akkoord op de validatie. Zodra wij deze ontvangen hebben ontvangt u van ons het taxatierapport.

Taxatie of waardebepaling

Naast het taxeren van een woning is het ook mogelijk om een waardebepaling uit te voeren. Dit betreft een grovere schatting van de waarde van de woning en is niet te vergelijken met de taxatiewaarde. De waardebepaling kan wel helpen bij het vaststellen van een indicatie-vraagprijs. Wanneer u een hypotheek wilt aanvragen of van plan bent om de woning te verkopen, dan is het raadzaam om te kiezen voor maatwerk taxatie.

Wij bieden zowel taxaties als waardebepalingen aan. Neem dan ook geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Woning laten taxeren door een erkend NWWI-makelaar

U kunt bij Geurts Makelaar terecht voor al uw vraagstukken met betrekking tot de verkoop, aankoop of taxatie van uw woning. Wij zijn een ervaren verkoop-, aankoop- en taxatiemakelaar in de regio Rijnsburg, Voorhout, Leiden en omstreken.

Wij voeren regelmatig gevalideerde taxaties uit, waarin het rapport voldoet aan alle eisen. Tegelijkertijd zorgen onze taxateurs ervoor dat het rapport persoonlijk wordt toegelicht en kunt u een snelle service van ons verwachten.

Heeft u vragen over het laten taxeren van uw woning? Bel ons op telefoonnummer 071 51 30 841, stuur een e-mail naar voorhout@geurtsmakelaars.nl of gebruik ons online contactformulier.

'Mooi om te zien hoe de sterke punten van een woning huizenbezitters trots maakt op hun woning.' Jeroen Geurts, makelaar en taxateur.

Waardecheck

offerte aanvragen

bereken hypotheek

Bereken energielasten

vlogs